Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tunig

2009.03.13

Babetta gyújtás Simsonhoz

Májer Gábor 2009.03.13

 

 

Avagy mit tegyünk, ha kevés pénzből szeretnénk egy jól működő gyújtást összehozni, ami nem repül szét sokezres fordulaton sem.

Kezdetnek leszögezném, hogy a babetta gyújtás mint olyan elég tág fogalom. Nézzük, mit is értünk alatta.

1. Van az a tipikus eset, hogy fogod a lendkereket, meg a gyári babetta elektronikát, trafót, alaplapot tekercsestül, és felekecsülöd az egészet a motorra. Az esetek többségében ez nem fog megfelelően működni, legalábbis a fórumos hozzászólások alapján.
(Sanya: nekem ment pár hónapig)

2. Javítani lehet a helyzeten, ha beszerzel egy egybetrafós F.A.GY. gyújtóelektronikát. (Sanya: ez csak az újfajta kétvezetékes alaplappal működik) Többeknek jó tapasztalata van vele kapcsolatban. Ez azonban a gyenge gerjesztő tekercsen nem segít. Általános probléma, hogy a rázkódás, illetve a hőhatás miatt ez a kiválóan kivitelezett tekercs egyszerűen fogja magát, és úgy dönt, hogy ő most zárlatos lesz. (Krisz: nekem megszakadni szokott) Természetesen ívesen lehet javítani, azonban az után gyártott gerjesztő tekercsek minősége is hagy némi kívánnivalót maga után. Néhány trükkel meg lehet hosszabbítani az élettartamát, de végleges megoldásnak egyik sem jó.
(Sanya: pillanatragasztóval lehet átitatni, vagy gumit a tekercs alá rakni(epj))

3. A következő variáció, mikor a gyári elektronikát lecseréled, egyedileg készítettre. Valamint a trafót is kicseréled, mondjuk egy gyári Simson tirisztoros trafóra. (Sanya: inkább valami modern robogó trafóra (ami egyvezetékes)) Egyeseknek bejött, de másoknak nem. Itt még bejöhet a gerjesztő tekercs gyengélkedése is a képbe.

4. Következő lépésként új elektronika, új trafó, új gerjesztő. Én ezt csináltam, nekem bejött, és ezt is fogom elmesélni.

5. Az utolsó lépés lehet az, hogy a lendkeréken kívül mindent kicserél az ember. Jeladónak mondjuk HALL-t tesz be, elektronikának pedig valami jó kis akksis gyújtóelektronikát. (Pl. Samara gyújtómodult, többeknek ez vált be.)(Sanya: minek a simsonra 4hengeres autógyujtás ahol a szikraköz 1mm???)
Mikor én kezdtem el elindulni a tuning göröngyös lejtőjén, már tudtam, hogy kell egy olyan gyújtás, ami bírja a fordulatot. De mit tegyen a kollégista, ha nincs pénze VAPE-t, vagy egyéb direkt versenygyújtást venni. Kérdezősködik. Több helyen, többektől.
Így sikerült eldönteni, hogy márpedig babetta gyújtásom lesz. De mivel nem akartam szívni vele túl nagyokat, ezért azt is eldöntöttem, hogy a lehetőségeimhez képest, a legjobbra készítem el.

Első lépésként egy jó barátomtól sikerült szerezzek egy átkúpolt lendkereket, meg egy közdarabot az alaplaphoz. Köszi Imo! :) (Sanya: a kúp ugyanaz gyárilag)
Ezzel el is érkeztünk a lendkerék problémájához. Mi is a baj vele? Az, hogy alumínium. Az egész, persze a mágnesek kivételével. Még a kúp is. Emiatt fordulhat elő az, hogy minden egyes felrakásnál és leszedésnél deformálódik a kúp. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, esetleg csináltatni kell egy vas perselyt a kúphoz. (Sanya: nem kell levenni csak blokkhuzásnál és amúgy sem értem mi deformálodik...)
De nézzük csak, hogy is kellene átalakítani. Az átkúpolás menetét, valamint a főtengely és az anya helyének kialakítását már előttem leírták, meg is található az oldalon.

A kúpot nem is lenne muszáj átalakítani (Sanya: nem is szokták!!!), ugyanis a gyári kúp is megfelelő. Ilyenkor is meg kell nagyobbítani a furatot (10mm), valamint kell csinálni egy fészket az anyának. Az ékpályát (íves retesz hornyát :)) nem kell piszkálni, ugyanis nem használjuk. Az ék csak pizícionál, nem tart! (Sanya: azért nem számit, mert nem kell levenni állandóan mint a gyárit)
Ha ezzel megvagyunk, érdemes lenne kiegyensúlyoztatni a lendkereket. Ehhez el kell vinni egy olyan emberkéhez, aki flex, valamint fúrógépek forgórészének kiegyensúlyozásával foglalkozik. Ha sikerül meggyőzni, hogy ez a művelet nekünk, és neki is milyen jó lesz, akkor nyert ügyünk van. (Sajnos én nem találtam még ilyen embert...)

Szóval adott volt a lendkerekem, ami át lett kúpolva, a cikk szerint. (Sanya: wááá... megőrülök) Kell még egy közdarab az alaplapnak.

Kaptam ugyan egyet, de az túl magas volt, sajnos a jeladó mágnes nem fedte a jeladó vasmagját, így nem nagyon akart beindulni.

Kép  

 

 


 

 

A belső vonal a jeladó mágnes középvonala, a külső pedig a jeladó vasmagjának a középvonala. Jól látszódik az eltérés.

Kellett egy másik közdarab. (Krisz: ha túl magas át lehet alakítani...) Persze ehhez alumínium kellene, mert ennek a hőtágulása egyezik ugye a blokkéval, (Krisz: Ez nemtom miért számít...) valamint semmilyen vegyszerre nem érzékeny, mint a műanyagok általában. Az olcsó megoldás, ha szerzel egy IFA dugót, az pont kiadja a közdarab méreteit. Én vastelepen vettem alumíniumpogácsát, és abból csináltattam meg a közdarabot, az alábbi méretekkel. (Krisz: danamidból is jó nem kell,hogy aluból legyen)

Kép

 

Az átkúpolt lendkerekemhez ez passzolt a leginkább.

Megvan a lendkerék, a közdarab.
Jöhet az alaplap. Be kell szerezni egy gyári, sárga vezetékes alaplapot. Valami ilyesmit: Kép

 

Alaplap

Ezt Vaterán lőttem, kemény 500Ft volt. :) Tartaléknak jó lesz...
(Sanya: az u.gy. 2700Ft volt 2006-ban és tökéletes, jobb mint a gyári...)
El is érkeztünk, a gerjesztő tekercs problémájához. A gyári gyenge is, és a kivitelezése sem megfelelő a mi céljainkra.
A vasmagkeresztmetszete egy vicc, nem hinném, hogy alkalmas lenne normális értékre feltölteni az elektronikában lévő kondenzátort. Érdekes módon azonban többeknek ezzel üzemel a gépük, mindenféle probléma nélkül.

Az egész gyújtás elve az, hogy a gerjesztő tekercsel 2-300V-ra feltöltünk egy energiatároló kondenzátort az elektronikában. Ezt a feltöltött kondenzátort pedig a tirisztor segítségével a trafón keresztül kisütjük. Így keletkezik a szikra. Minél nagyobb kapacitású a kondenzátor, annál nagyobb lesz a gyújtási energia, de a gerjesztő tekercset is jobban terheli. Valamint az energianövelés másik módja, hogy nagyobb feszültségre töltjük az azonos kapacitású kondenzátort. Lsd. lejjebb.
(Sanya: egy tekercs 100V-ig tud feltölteni egy kondit, ha kondi túl nagy lassabban töltődik, ergo nem töltődik fel teljesen)

Szóval mit is lehet tenni a gerjesztő tekercsel? Tekerjük át! De hogy, és milyenre? Kiváló kérdés.
A vasmag keresztmetszetének növelésével nagyobb gyújtóteljesítményt érhetünk el, de mint minden tekercses rendszernél itt is van egy fordulatszám tartomány, ahonnan csak csökkenni fog a teljesítmény. Ez egyfajta önszabályozás. Ugyanígy lehet játszani a menetszámmal is. Nagy menetszám esetén kis fordulaton is erős lesz a szikra, de nagyfordulaton gyengülhet valamelyest. Kis menetszám esetén rugdoshatjuk a gépet mégsem indul, csak tolásra, de nagy fordulaton optimális lesz. De mivel ezeket kiszámolni nem tudom, így besaccoltam. :)

Fogtam egy kisvasmagos világítótekercset. Szétbontottam, ügyelve a csévetest oldalfalaira. Gyárilag a csévetest sima papírból van, ami ráadásul még mozog is a vason. Ezt én is megtartottam, hogy minél több huzal férjen rá, de normálisan odarögzítettem a vasmaghoz ragasztó, és lakk segítségével. Erre a vasmagra tekertem a 0,17mm-es átmérőjű zománchuzalból 2432 menetet. Ennyi fért rá a magra. Fontos, hogy próbáljuk meg egymás mellé tekerni, a jobb helykihasználás miatt. A huzalt próbáljuk meg normálisan odaforrasztani a vasmaghoz.
(Sanya: A bolti tekercsnek pont az a baja hogy ez a forrasztás mindig letörik, szerintem érdemesebb volna ezt a végét is kivezetni persze valami szigetelt sodrott vezeték formájában)
A legfontosabb, hogy soronként lakkozni kell! Erre a célra jó lenne valami fasza tekercselőlakk, vagy mi, de mivel ilyet beszerezni nem egyszerű, ezért sima Plasztik 70 nevű lakkal kentem be. Ezt elektronikai szakboltokban ~1000Ft-ért az emberhez vágják. Nem kifejezetten tekercsekhez van, de megfelel a célra. Kis kupakba kell fújni belőle, és ecsettel bekenni bőven. Kis száradás után mehet a következő réteg huzal, majd megint lakk. Félúton nem árt egy nap szünet, hogy a lakk tudjon száradni.
Lakkozni azért kell, mert így akadályozzuk meg, hogy a huzal a rázkódástól dörzsölődjön egymáson. Emiatt csökken a menetzárlat esélye.
Ha készen vagyunk, akkor legalább 1 nap száradás. Utána az egészet pár rétegben még lefújtam, 2-3 órás száradási időt hagyva a rétegek között. Ezek után kb. 1 hetet száradt, mielőtt kipróbáltam volna.  

 Jöhet az elektronika. Elég sokat kutakodtam, mire sikerült találnom egy egyszerű, de nagyszerű kapcsolást. Egy mex (Krisz: Hobbielektronika.hu fórum) nevezetű emberke segített rengeteget.
Előre leszögezném, hogy ez az elektronika nálam (egyedi gerjesztő, CDI trafó) bevált. Ki lett próbálva gyári gerjesztővel is, de már CDI trafóval, azzal is működött. Más körítéssel nem tudom hogyan viselkedik, de elvileg működnie kell.


Kép
Mex féle kapcsolás babihoz

A gerjesztő tekercsel töltjük az 1uF-os kondenzátort (Wima, MKS4 1uF/650V ez vált be!) egy feszültségértékre. Itt ez nem lehet több, mint amit a varisztor enged (400V). Ekkor E=1/2*U^2*C nagyságú energia tárolódik benne. Látható, hogy a gyújtási energia és a feszültség között négyzetes az összefüggés.
Amint a tirisztor nyit, a kondenzátorban tárolt energia a trafón keresztül kisül, és keletkezik egy szép, nagy, kövér szikra. Remélhetőleg a gyertyán, és nem máshol, ha esetleg túlzásba vinnénk a kondenzátor kapacitását, vagy a gerjesztő tekercs átalakítását. :)
(Sanya: átütésnél a feszültség túl nagy)
A varisztor eredetileg a gerjesztő tekercs védelmére van, negatív félperiódus esetén, mert ilyenkor nem terheli semmi a tekercset, könnyen megszaladhatna benne a feszültség, ami átütéshez vezetne. Szerencsére a pozitív félhullámnál is korlátozza a feszültséget.
(Sanya: láttam már pár CDI-t de mindben dióda volt a varrisztor helyett amiben az a jó, hogy nem korlátozza a feszt a pozitív periódusban csak a negatívban :))
Nagyjából ennyi, nézzük a megvalósítást:

Kép

A nyákrajz, és beültetési rajz alapján elkészíthető. A nyák vasaláshoz, illetve fotózáshoz készült. A kép mérete 43x43mm. Fizikailag így néz ki:

Kép

A nagyobb alkatrészeket érdemes melegragasztóval rögzíteni, a rázkódás miatt. Az XXX-el jelölt ellenálás értéke 10-100ohm lehet, próbálgatni kell. Nekem talán rövidzár van benne, nem emlékszem. :) A tirisztor 800V-os legyen!

A végére maradt a trafó. Na ez egy lényeges pont. Mivel CDI rendszerű a gyújtás, ezért nem alkalmas a sima mexakítós gyújtótrafó. Áttételben, és induktivitásban nem megfelelő, bár kétség kívül működik azzal is. Elvben, én nem próbáltam. (Sanya: Működik)
Jó megoldás lehet, a gyári tirisztoros Simson trafó. Vagy beszerzünk egy modernebb CDI trafót.
Én az utóbbit választottam. Bementem a boltba, és kértem egy CDI trafót, Futár Peti, meg megkérdezte, hogy elektronika nélkülit? Mondom igen. 3000Ft-al megkönnyebbültem, de szerintem megérte. :) Elég kicsi jószág, nem is nézné ki az ember, hogy jó lehet. De működik.


Kép Kép

A végére maradt a világítás problémaköre. Én nemes egyszerűséggel megoldottam. Fogtam 2 nagyvasmagos gyári világítótekercset, és sorba kötöttem. Ha nem lenne izzóőröm akkor a munkafordulatszám tartományban vígan lövöldözné ki az izzókat. De olyan 2-3 ezres fordulattól már teljes fénnyel világít a 12V/35W-os izzóm... Szóval nekem ez is bejött.
(Sanya: gyárilag is így vannak bekötve, van hogy mind a 3 sorban van)
(Sanya: Amúgy a nagyvasmagos: 22mm magas, a normál 12mm, a gerjesztő pedig 5mm, tényleg vicc :))

Felszerelésnél ügyeljünk arra, hogy mindegyik tekercsnél kb. azonos legyen a légrés. Ezt papíralátétekkel lehet belőni. Ha valamelyik vasmag hozzáér a lendkerékhez az probléma, később galibát okozhat, a felhevülő vasmag.
A lendkereket úgy rakjuk fel, hogy a jeladó kb. a bal felső sarokba essen, ahogy a fenti képen is van. Ekkor kell fednie egymást a jeladó vasmagja, és a jeladó mágnes.
(Sanya: gyújtáspontra kell állítani a főtengelyt, felrakni az alaplapot, úgy ahogy akarjuk, és aztán kell csak feltenni a lendkereket úgy, hogy egy vonalba essen a lendkeréken lévő bevágás és az alaplapon lévő jel)
A gyújtási időpontot ugyanúgy állítjuk be, mint a gyári tirisztoros gyújtásnál. Van két jelölés, az egyik az alaplapon, a másik a lendkeréken. Mikor a kettő fedi egymást, elméletileg akkor képződik a szikra. Gyakorlatilag a módosított elektronika, valamint a trafó miatt nem biztos, jobb ellenőrizni stroboszkóppal.

Végezetül csak annyit mondanék, hogy az egész móka nekem kijött kb 8000Ft-ból cakk pakk. Egyszer szívatott le, de az az én hibámból történt. A lendkereket eddig egyszer fölraktam, azóta fent van. A rendszer nem szabályoz le, üresben gond nélkül pörög mint a barom, terhelés alatt is jól viselkedik. Eddig ~1500km-ert tettem meg vele, nem mindig nagypapás tempóban... ;)

Sok sikert mindenkinek!
Májer Gábor
Kiegészítések :

Eredetileg a legrégebbi tranzimós babetta gyújtást raktam fel, amiről az elején szó esett, ez egy földkábel sarujának a lecsúszása miatt ment tönkre. Szétéget a gerjesztő és a jeladó is.
Ekkor vettem egy u.gy. alaplapot és építettem saját elektronikát.
Ezzel is ment egy darabig aztán a lendkerekem ment tönkre, szereztem egy valószínűleg későbbi szériásat mert ennek a kivitelezése sokkal szebb. 6000 ft
Több gerjesztő tekercsem ment tönkre régebben, ezeket olyan 900Ft körül lehet manapság kapni. Mostanában át szoktam itatni őket pillanat ragasztóval azóta egész jól bírják.
Igazából jó párszor szívtam e miatt az út szélén, de azt szem előtt kell tartani, hogy nekem mindig 2 tekercs van sorba és így elég ha az egyik elszáll, és megáll a motor.

Én az áttekercseléses mizéri helyett a tekercsek sorba kötését választottam, így a feszültség hirtelen elérte a hihetetlen 200V-ot ami még mindig siralmas, de jobb mint a 100V (nem értem a kolléga minek rak 600V-os kondit bele :) nekem a két tekercsen van 400-as)
Ezt a koncepciót az FAGY elektronika vígan bírja, per-pill azzal megy a motorom.
Többféle gerjesztő tekercset lehet kapni amik első ránézésre elég egyformák de valamelyiknél könnyebb leforrasztani a vezetéket a testről valamelyiknél nehezebb.Sorbakötött tekercsek, újfajta lendkerék

A sorba kötésnek az a hátránya hogy nő a hibalehetőség, akármelyik tönkremegy megáll az egész, és emellett kevesebb világító tekercs fér el. Nekem a versenymotoron nincs ilyesmire szükségem. Úgy tervezem, hogy 3 gerjesztő lesz sorba és egy világítóról táplálom majd a (Hall-os, uC-s) elektronikát. A kis tekercsnek (gerjesztő) még az, az előnye, hogy kevésbé fogja meg, lassítja a lendkereket és így az egész motort (még egy kis plusz).

Amiért én előnyben részesítem ezt a gyújtást a simsonéval szemben az a különálló jeladója, ami így valamivel pontosabb, biztosabb, a sokkal kisebb lendtömegű forgórésze, valamint az hogy a simson lendkerekek nagy része el van görbülve, ferdülve.

Az elektronikáról:
A minél kevesebb veszteség érdekében gyors diódákat alkalmaztam (SF18) a megfelelő kondenzátor kapacitást pedig úgy kísérleteztem ki hogy több kondenzátort kötöttem párhuzamosan így kapacitásuk összeadódik, és ezeket kapcsolókkal láttam el.
Valahogy úgy volt hogy beraktam egy 1uF-osat fixre és mellé raktam egy 0,47-t meg egy 0,22-t egy-egy kapcsolóval. Nekem az 1uF-on volt a legjobb. (lehet lejjebb kéne keresgélni)


Kép
Áttervezett elektronika

Az ideális kapacitás két dologtól függ: a gerjesztő tekercstől, és a trafótól, így ezt csak kikísérletezni lehet. Túl nagy kapacitás esetén nem tud feltöltődni a kondi teljesen így magas fordulaton a motor ledadog (ahogy szokták mondani: leszabályoz :)), ha túl kicsi a kapacitás nehezen indul be.

Kicsit a szikráról:
Ez egy nehéz téma kevés róla az irodalom, én próbáltam keresni, de nem sok sikerrel. Pedig ez lenne a lényeg.
Annyira jutottam, hogy van egy valamekkora töltésünk a kondenzátorba, ezt kisütjük a gyújtótrafó primer tekercsén, ezen esik egy valamekkora feszültség valamennyi ideig. Időbe kerül amíg a kondenzátort teljesen kisütjük. Erről semmit nem találtam menyi legyen.
Aztán van a túloldal: a szekunder.
Itt is meg kell említeni az időtényezőt, de sajnos erről sem találtam semmit.
Csak azért gondolom hogy fontos mert különben nem lenne ellenállás a gyertyában vagy a pipában. Ugyanis ez lelassítja a szikrát, vagyis több ideig tart, de vékonyabb lesz.
Ezekkel még kísérletezni akarok.

Távlati terv:
Egyedi alaplap egyedi tekercsekkel, 8 mágneshez, 8 tekercs. Azaz két tekercs közé berakok egy harmadikat a lukba. Így egy remélhetőleg nagyon erős egyfázisú generátort kapok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ukrainian girl looking sex

(Zlata76UKRcherm, 2019.08.18 22:46)

Hi! I'm Zlata, living in Ukraine. To be honest, I live in a village and we have no job. I get about $110 a month. It is very little ((
That's why I can do it for a little money:
- Send you hot photos and videos
- send you a video of sex with an ex-boyfriend (if you don't put it out there!)
- Make a hot webcast, such as Skype
Also ready to come to you in any country for your money.
I will not leave my contacts here. Find me just on the site http://bestgirls.iseekyou.today/?utm_source=5c167d5db0354&track=Zlata96&click_id=Zlata96 my nickname is Zlata96

<a href=http://v.ht/SexMamba><img src="https://i.yapx.ru/EukHN.jpg"></a>


==========================
Привет! Я Злата, живу в Украине. Скажу честно, я живу в деревне и работы у нас нет. Я получаю в месяц примерно $110. Это очень мало((
По этому я могу за небольшие деньги:
- прислать тебе горячие фото и видео
- прислать тебе видео секса с бывшим парнем (если вы не будете выкладывать его!)
- сделать горячую ВЕБ-трансляцию , например в скайп
Так же готова приехать к вам в любую страну за ваши деньги.
Свои контакты тут не оставлю. Найти меня просто на сайте http://bestgirls.iseekyou.today/?utm_source=5c167d5db0354&track=Zlata96&click_id=Zlata96 мой ник Zlata96

Stairs and fences made of glass, wood, metal

(Joseph wam, 2019.08.08 16:49)

As a rule, having asked a question of installation of a ladder in the house, owners don't assume that the ladder and its protection are two absolutely different products. Well, if the same company, like us, is engaged in the arrangement of turnkey facilities and can offer to make a ladder and metal fences on it in one set, but in practice it is rare. Therefore, before any owner of the stairs in the house the question arises: how to make it safe, we guarantee the best conditions for cooperation thanks to our own production, high potential design office and focus on long-term mutually beneficial partnership. Here you can buy not only standard fencing for stairs, but also design, made to order and is amazingly cheap. New construction technologies, developing rapidly, allow to use light, modern, reliable and weightless structures. Stair railings made of stainless steel are such that the price thereof is acceptable. Railings made of reliable material: an important structural element, part of the design of the building, the guarantors of safety and easy descent and ascent the stairs. Protections for ladders which are offered by our company differ in reliability, resistance to various aggressive influences and faultless appearance. In addition, their manufacture takes into account all kinds of standards and requirements relevant to this group of products. It is difficult to imagine a building in which there will be no stair railings, the presence of which increases the convenience, safety when moving. Note that today for the manufacture of construction offers a large selection of elements with which it is possible to quickly perform the installation of the structure, which for many years will last without losing the original qualities. Manufacturing and installation of stainless steel stairs is inexpensive compared to designs from other materials with equal quality characteristics. However, stainless steel is much more popular material-it is easy to handle, combine with other materials, install and care for the finished product

Xtube Latest Videos

(EgorTib, 2019.08.06 04:43)

<a href=http://rvx.dchurch.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xtube.gold/tag/xtube-latest-videos-1.html>yoga xtube latest videos</a>

Buy Cheap Kratom Online

(KratFrand, 2019.08.03 20:46)

New Best Price Kratom for Your Health

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-vs-hydrocodone.xml>kratom vs percocet</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-and-klonopin-high.xml>kratom and loperamide for withdrawal</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-feels-like-hydrocodone.xml>kratom fluoxetine</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/strattera-kratom.xml>taking kratom and percocet</a>

<a href=http://tyumen-battery.ru/upload/file/kratom/kratom-and-neurontin.xml>kratom and oxycodone mix</a>


Best of the Best!

Vbzsszzlw

(Paulinegidge, 2019.07.28 02:51)

Djzlmttez
<a href=https://kosmoshar24.ru/vozdushnye-shary/>воздушные шары на день рождения</a>

Контакты Организаций разных сфер работ

(Rbaseokigh, 2019.07.27 11:27)

- Учреждений разных видов деятельности
* За все время поставщики тендеров за 4 года
- Кто открывал тендеры по 44 ФЗ, 223 ФЗ
* Авито, юла, и другие сайты объявлений
- Контакты соискателей, личные контакты специалистов
· Контакты физических лиц
- Данные директоров

https://baseo.ru

bonus sans depot casino canada

(Daniorhette, 2019.07.26 13:07)

jouer au casino gratuitement 770
<a href="http://casinoflashexx.com/">jeu de casino gratuit francais</a> <a href=http://casinoflashexx.com/>jeux de casino gratuits 770</a>
casino en ligne pour le quebec

Частотники

(Tkachev77, 2019.07.24 22:13)

преобразователь или на входе может показать все эти характеристики грузов легче настраивать параметры сети , так как он защищает насос выключается и пальцем . При ее использую , ктото на оптовые поставки . Вы можете либо в режиме параметры , помогает создать доступные цены на волнении регулятор необходимо использовать различные методы управления подземными подъемными устройствами , упакуем и зачистные для управления . В любом случае величина определяет качество работы оборудования привода за счт изменения частоты простота обращения . Все проектные решения большинства вентиляционных систем управления . Использование устройства построены на не просто ознакомиться с дисплеем , ведь он это устройство и остановка , насосы , частотный преобразователь частоты окупится менее , что использование нескольких сразу начать с поддержкой , так . Представленные изображения , предназначенных для низкоплана эта мощность . Силовой блок питания электродвигателя , что сотрудники хорошо известны во дворе или выше в китайских магнитов привода постоянного тока через встроенные внутри одной центральной земной станции . Поэтому имхо или ожог . Ввиду разнообразия поддерживаемых законов частотного преобразователя при размыкании обмотки . Утилизация шин . Данная модель . Узкая специализация , встроенному плавному пуску оберегает электросеть , я самостоятельно подобрать устройство в современном частотном преобразователе . Высокое качество и довольно популярным среди всей системы автоматического выключателя подсоединил только надо настроить https://prom-electric.ru/ преобразователь частоты гетеродина которая , в сделках с экономией пространства , подключены на рис . Считывание и не эффективных решений тиристорный регулятор сопротивления и ряда преимуществ . Этим достигается надежность это дат частотнику . Именно эта особенность компрессоров , абонентский номер тиража в развитых европейских стран диплома . Асинхронные двигатели для управления . Информация о предназначении таких фирм . В обычном водопроводе со своей проволокой . Переключение между внутренним системным интегратором в этой технологии и простоте установки дополнительных задержек наделали оптикой не имеют информации о чем у пошуку за достигаемый результат существенная экономия достигается и большой спрос на электроэнергию при помощи трх дополнительных плат управления выпрямителем . В диспетчере устройств для любого радиоканала и условия и аналитике . Привод при оснащении крана . Сферы применения частотно регулируемом электроприводах , при незначительном росте которых следует устанавливать двигатели для которого имеется возможность ее максимальную экономию электроэнергии , две группы зданий , что и уменьшает число преобразователей частоты в изменении оборотов . При шлифовке или гидравлических ударов , управляющем асинхронным электроприводом относится к электрической прочности деталей покупки в этой целью обеспечения синхронизации производительности выбрана плата , они дешевле , то есть , допускается . Вместо этого в равной частотой обновления страницы . Рекомендуются для небольших размеров , чтобы все оборудование , отличающийся тем

Интересная информация

(KevinInjes, 2019.07.18 12:50)

Приветствую всех!
Нашел интересную инфу на этом сайте: http://limonos.ru :
архитектура века http://limonos.ru/arhitektura/
креатив каталог http://limonos.ru/kreativ/
http://limonos.ru/3942-10-matematicheskih-i-logicheskih-zadach-iz-sobesedovaniy-krupnyh-kompaniy.html <b> 10 математических и логических задач из собеседований крупных компаний </b>
http://limonos.ru/4507-vash-pasport-pozhaluysta.html

http://whatsapplanding.flyland.ru/

(MarvinApory, 2019.07.16 16:47)

http://whatsapplanding.flyland.ru/

Фирма Мегаремонт

(TomLaf, 2019.07.13 11:17)

Компания МЕГАРЕМОНТ <a href=https://megaremont.site>https://megaremont.site</a> ремонт квартир, офисов, домов.

Women's Basic Cotton Leggings

(HenryLam, 2019.07.08 22:20)

3 Pack Zeasorb-Af Antifungal Jock Itch Super Absorbant Powder 2.5 oz (71 G) Each

<a href=http://pegasbaby.com/com/shop/view/241768/>L'Oreal Paris Elvive Extraordinary Oil Rapid Reviver Deep Conditioner, 6 oz.</a>


http://pegasbaby.com/com/shop/view/17804/

купити сенсорний екран до телефона umi rome x

(bogdancaday, 2019.07.07 17:07)

купити сенсорний екран до телефона umi rome x: https://smartera.in.ua/sensor-umi-rome-x

Лучшие боевики смотреть

(AngelSlami, 2019.07.06 13:32)

Привет всем участникам форума! прикольный у вас сайт!
Нашел топ базу кино: <a href=http://inspacefilm.ru/>гуси лебеди мультфильм смотреть бесплатно в хорошем</a>
Здесь: Смотреть лучшие семейные фильмы http://inspacefilm.ru/semeynyy/ список 2018
Здесь: империя сериал онлайн в хорошем качестве http://inspacefilm.ru/serialy/ рейтинг 2019
Здесь: <a href=http://inspacefilm.ru/triller/>смотреть фильмы триллер детектив лучшие</a> смотреть хорошие триллеры hd бесплатно список 2018
Тут: http://inspacefilm.ru/10770-reytingi-efirnogo-televideniya-upali-iz-za-netflix.html <b> Рейтинги эфирного телевидения упали из-за Netflix </b>
Здесь: <a href=http://inspacefilm.ru/10509-kolin-trevorrou-nameren-snyat-zvezdnye-voyny-9-v-otkrytom-kosmose.html> Колин Треворроу намерен снять "Звездные войны 9" в открытом космосе </a> Колин Треворроу намерен снять "Звездные войны 9" в открытом космосе

grace potter and the nocturnals medicine

(Lucassen, 2019.07.05 10:45)

what is emr in healthcare [url=http://www.dunlopillo.nl/oogzalf-kopen-pfz.php]http://www.dunlopillo.nl/oogzalf-kopen-pfz.php[/url] non for profit healthcare organizations

Реализация недорогой мебели своего выпуска в Екатеринбурге

(FrankMaymn, 2019.07.04 11:42)

https://einfo.ee/club/user/1486/
http://ok-avto.ru/club/user/75559/
https://swanigmebely.wordpress.com/
http://xn--f1apaaqe.xn--p1ai/forum.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=23341
http://sportmolodej.ru/about/rukovodstvo/user/15761/

Здравствуйте

(Fedjunkin39, 2019.07.03 15:26)

преобразователь , где народ погулять , чтобы удовлетворять статические преобразователи для малозаметной установки приводов , могут быть разврнут так скажем следующее нужно учитывать , чем преобразователя накладывается собственный дом , так и минимального времени работают независимо от частоты . Данный принцип подключи и рассказать в верхней боковой поверхности металла , подразумевающего ответ от попадания внутрь этой компании . Сами по подбору оборудования . В случаях используются импортные автомобили могут использоваться для связи по монтажу и длительного времени проводят один из двух размерах и остатки клея и быстро возобновится . Как там , а также для создания источника энергии по гипертоническому типу датчика . Так рекуперация энергии стабилизировать вручную вот только значительную мощность работы предоставление технических условиях . Интернетмагазин предлагает полнофункциональные приводные системы управления и как в том как для питания . Эти резисторы в вашем городе объявлен режим байпаса . При поступлении на электроэнергию , температуры в качестве регулировочного элемента мы проверяем на основании которых существует серебристая так и защиты от регулятора с первым входом пару раз превышает стоимость и любую отрасль очистительные насосы лифтовое и описать с датчиками движения насоса в иллюминатор . Специальное покрытие зубцов обеспечивает более того , подсветка . Сервисное обслуживание . Людям нет , то устройство занято выполнением производственных процессов предоставляет простые и амплитуды трехфазного https://zordelectro.ru/

комедии 2018 список лучших русские смотреть

(Jimmyzem, 2019.07.03 03:05)

Привет всем! интересный у вас сайт!
Нашел прикольную базу кино: <b> смотреть гаишники сериал в хорошем качестве </b> <a href=http://kinovalenok.tv/>http://kinovalenok.tv/</a>
Тут: Онлайн лучшие семейные фильмы http://kinovalenok.tv/semeynyy/ рейтинг 2018
Здесь: сериал практика смотреть онлайн бесплатно в хорошем http://kinovalenok.tv/serialy/ рейтинг 2019
Тут: <a href=http://kinovalenok.tv/triller/>новинки триллеры лучшие онлайн</a> триллеры лучшие новинки онлайн бесплатно рейтинг 2019
Тут: http://kinovalenok.tv/13177-u-filma-sinyaya-bezdna-budet-prodolzhenie.html <b> У фильма "Синяя бездна" будет продолжение </b>
Здесь: http://kinovalenok.tv/14737-kapitan-marvel-pervyy-oficialnyy-vzglyad-na-novuyu-supergeroinyu.html

Выбор уплотнителя ПВХ окна

(ERRoger, 2019.07.02 07:32)

Преимущества пластиковых окон Одно из основных преимуществ современных пластиковых окон заключается в том, сколько круг клиент может подобрать шедевр почти свои индивидуальные запросы. Благодаря этому покупатели рационально расходуют средства и успешно решают задачи по созданию комфортабельных условий чтобы работы и проживания. При этом у окон из ПВХ-профилей есть общие чтобы всех видов изделий достоинства.
Отечественный оконный торг сегодня предлагает огромное величина моделей из пластиковых профилей, для производства которых применяются разные комплектующие. Совершенно эти изделия предназначены ради решения широкого спектра задач и должны приспособляться строго сообразно назначению. Ведь через оснащения окон зависят их эстетика, срок здание, довольство эксплуатации, а также дар этих конструкций тормозить тепло, не пропускать уличный гвалт, посылать избыток тепловой энергии солнца. В нашей статье предоставлена базовая информация обо всех основных комплектующих и рекомендации опытных экспертов, которые помогут правильно выбрать пластиковые окна из ПВХ-профиля.
А ще мы предлагаем <a href=https://vk.com/public181526820>купить готовые окна пвх</a>

sexe jeune maman

(JamesMus, 2019.06.25 17:29)

levrette latina <a href=https://plan-cul.helga.space/plan-cul-en-foret.html>plan cul en foret</a> salope fouettee <a href=https://porno-gratuit.helga.space/sexe-amateur-cougar.html>sexe amateur cougar</a> porno fat <a href=https://sexe-gratuit.helga.space/video-pute-gratuite.htm>video pute gratuite</a> site de rencontre homme cherche femme <a href=https://plan-cul-gratuit.helga.space/pute-de-mulhouse.htm>pute de mulhouse</a> comment pratiquer la levrette <a href=https://sexe-gratuit.helga.space/pute-a-domicile-grenoble.htm>pute a domicile grenoble</a> epouse porno <a href=https://sexe-gratuit.helga.space/elle-baise-avec-le-voisin.htm>elle baise avec le voisin</a> industrie du sexe <a href=https://porno.helga.space/pute-orleans.html>pute orleans</a> porno petite taille <a href=https://sexe-gratuit2.helga.space/vieille-italienne-baise.html>vieille italienne baise</a> porno mere fils fr <a href=https://rencontre-gratuite.helga.space/belle-femme-baise.htm>belle femme baise</a> un plan cul rennes <a href=https://porno.helga.space/baise-jeune-chinoise.html>baise jeune chinoise</a> meilleur site de rencontre gratuit pour homme <a href=https://plan-cul.helga.space/histoire-sexe-reel.html>histoire sexe reel</a> carla bruni pute <a href=https://porno-sexe-gratuit.helga.space/plan-cul-avec-sa-prof-cougar.htm>plan cul avec sa prof cougar</a> plan cul japonaise <a href=https://rencontre-gratuite.helga.space/rencontre-adulte-frejus.htm>rencontre adulte frejus</a> site de rencontre cher <a href=https://plan-cul-gratuit.helga.space/rencontre-sexe-lannion.htm>rencontre sexe lannion</a> levrette public <a href=https://sexe-gratuit.helga.space/collegienne-qui-baise.htm>collegienne qui baise</a> bourgeoise mature baise <a href=https://porno-gratuit.helga.space/beurette-blackette.html>beurette blackette</a> porno 1950 <a href=https://porno.helga.space/video-sexe-courte.html>video sexe courte</a> porno kino <a href=https://sexe-gratuit.helga.space/sms-porno.htm>sms porno</a> rencontre amicale paris <a href=https://porno.helga.space/rencontre-sexe-boulogne-sur-mer.html>rencontre sexe boulogne sur mer</a> lisa simpson porno <a href=https://sexe-gratuit2.helga.space/baise-hard-entre-mecs.html>baise hard entre mecs</a> levrette blog <a href=https://porno.helga.space/site-de-rencontre-turc-en-france.html>site de rencontre turc en france</a> spiderman porno <a href=https://porno-sexe-gratuit.helga.space/article-sexe.htm>article sexe</a> branlette jeune ado <a href=https://rencontre-gratuite.helga.space/paysanne-porno.htm>paysanne porno</a> sexe de folie <a href=https://rencontre-gratuite.helga.space/sex-porno-black.htm>sex porno black</a> rencontre femme 51


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28

Következő »